Kalle var sjuk så vi fick kalla in Fredrik som gjorde a-lagsdebut
Laget: Hampus - Jonas Ö, Christian, Johan, Hultenius - Ole, Petter, Andreas - Fremling, Ferna, Jompa
På bänken: Nikki, P-G, Fredrik
Vi tar tag i spelet direkt och rullar ofta från backlinjen via mittfältet men vi har lite problem sista tredjedelen.
Härlanda har några kontringar men skapar inget. Vi har ett par farliga frisparkar från Christian och Petter där Ferna är högst men får inte ner bollen mot mål. Vi kommer runt på högerkanten och Ferna är först på inspelet men Härlandas målvakt räddar. Jompa har ett läge men får inte till det. Vi får en frispark vid kortlinjen nära straffområdet som Andreas slår in längs marken där Ferna löper men skottet räddas igen av målvakten. En ca 30 minuter får vi en frispark ute till höger. Andreas slår den mot bortre stolpen och där kommer Johan och nickar in 1-0 välförtjänt. Vi fortsätter att skapa bra lägen men får inte till avslutningarna riktigt. Härlanda skapar nästan ingetting.
Vi pratar i paus om att fortsätta som i första men vara mer noggranna i sista tredjedelen.
Andra halvlek börjar precis tvärtom. Härlanda är så när att få en jättechans efter någon minut men inlägget är lite för långt annars hade det varit ett friläge. Härlanda spelar mer långt och flyttar upp sitt lag. Vi blir passiva och verkar tro att någon medspelare skall fixa det istället för att ta eget ansvar. Härlanda trycker på och skapar några chanser utan att få till det. Vi har ett par kontringar men missar sista passet. Ferna kommer runt på vänsterkanten och slår in bollen mot Jompa men deras back är precis före. Härlanda fortsätter att dominera andra halvlek och har flera lägen men Hampus och försvaret räddar. Ferna har ett par bra lägen men målvakten räddar dem. 10 minuter kvar får vi en hörna, hörnan nickas bort mot vår vänsterkant där Nikki tar bollen innan sidlinjen och tar sig förbi på kanten och slår in ett fint inspel till Ferna som får den lite långt bakom sig men får till skarven bra men den går några decimeter utanför bortre stolpen. Härlanda får ett jätteläge när det är fem minuter kvar då de rullar upp vårt försvar och har ett friläge där de spelar bollen till en som tillsynes har öppet mål men en försvarare (Jonas ?) hinner få fram en tå och får bollen till hörna. Två minuter kvar så får Härlanda en frispark ett par meter in på vår planhalva. Bollen lyras in i straffområdet där Hampus går upp hårt attakerad och tappar bollen, en Härlanda spelare är först och kan slå in 1-1. När vi skall tacka för matchen snackar Jompa till sig sitt andra gula kort och blir därmed avstängd nästa match, inte speciellt begåvat.
Oavgjort var inte helt orättvisst då Härlanda var bättre än oss i andra och skapade flera målchanser men vi borde avgjort matchen i första halvlek,